TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE II. ULUSLARARASI KÜLTÜREL VE TARİHİ MİRAS ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Trakya Üniversitesi Osmanlı Medeniyeti Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (OSMER), “II. Uluslararası Kültürel ve Tarihi Miras Çalıştayı” düzenledi.

EĞİTİM 7.05.2023 12:22:00 1195
TRAKYA ÜNİVERSİTESİNDE II. ULUSLARARASI KÜLTÜREL VE TARİHİ MİRAS ÇALIŞTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dünya’nın her yerindeki Osmanlı ve Türk mirasına yönelik çalışmalar gerçekleştiren Trakya Üniversitesi Osmanlı Medeniyeti Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (OSMER), “II. Uluslararası Kültürel ve Tarihi Miras Çalıştayı” düzenledi.

Trakya Üniversitesi Osmanlı Medeniyeti Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “II. Uluslararası Kültürel ve Tarihi Miras Çalıştayı” Mimarlık Fakültesi Mimar Sinan Amfisi’nde gerçekleştirildi. Çalıştaya Trakya Üniversitesi, Tebriz İslam Sanatları Üniversitesi, Urmia Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesinden öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan OSMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Tülay Canıtez, “İslam kültürünün var olduğu bölgelerde yapı türleri İslam dininin gerekliliklerine bağlı olarak ortaya çıkmakla birlikte sosyokültürel ideallerin yerel teknolojilerle birleşebildiği ölçüde zenginlik kazanmıştır. Yapıların kütle kompozisyonu, mekân düzeni, mimari unsurları ve dekorasyonu Endülüs'ten Hindistan'a kadar uzanan geniş coğrafyada bölgesel çeşitlilik sergilemesine karşın ortak paydalarda da belirmiştir. Örneğin, İslam şehirlerinin odak yapıları olan camilerde kubbe, tasarımın önemli öğelerinden biri olmuştur.” diyerek Osmanlı cami mimarisinde ise kubbe kullanımı Edirne Selimiye Camii ile doruk noktasına ulaştırıldığını söyledi.

İran, Özbekisten ve Türkiye'den alanında uzman akademisyenlerin kültürel mirasa yönelik çalışmalarını aktardığı çalıştayda Yeditepe Üniversitesinden Prof. Dr. Ayşe Gülçin Küçükkaya “Thr Origin of Turkish Architecture in Edirne-İnspirations drom Uzbekistan and Iran”, Tebriz İslam Sanatları Üniversitesinden Prof. Dr. Ahad Nejad Ebrahimi “Blue Mosque (Gok Mescid) in İran”, Prof. Dr. Farzin Haghparast “Conservation of the Traditional Tabriz Houses”, Urmia Üniversitesinden “The Evolution of Urmia Mosque” ve ICOMOS İran Üyesi Hamid Binaei Faal “The Iran Grand Museum in Tehran” adlı sunumlarını gerçekleştirdi.

 


  • BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

HABERLER

Sancaktepe, gazeteci Tevfik Erk'in kızı İlayda Ecem Erk'in düğününde buluştu

KALP KRİZİNDE BU HATALARI ASLA YAPMAYIN!

TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİNDE DÜNYA SIRALAMASINDA YÜKSELİYOR

ETi Çocuk Tiyatrosu, yeni özgün oyunu “Bir Bilmecem Var Çocuklar” ile perdelerini açıyor

Parvovirüs B19 Yetişkinleri de Etkiliyor

Beklenmedik kazaların maddi zararları, ferdi kaza sigortasıyla güvence altında

İAE bursları için son başvuru tarihi 1 Temmuz

Dijital Çaylak Projesi ile Geleceğin Mesleklerinde Kariyer Fırsatı

KALP DAMAR HASTALIKLARI, HİPERTANSİYON, TİROİD HASTALIKLARI VE OBEZİTE KALP YETERSİZLİĞİNE DAVETİYE ÇIKARIYOR

YAŞAM BAHÇESİ’NDE YAZLIK FİDELER TOPRAKLA BULUŞTU

ÇEKMEKÖY'DE SOĞUKPINAR HALKINDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E TEŞEKKÜR

Başkan Gökhan Yüksel Marmara Belediyeler Birliği'ne Encümen Üyesi Seçildi

Edremit’te Trafik Haftası kutlandı

ÇEKMEKÖY BELEDİYE MECLİSİNDE ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

ULAŞIMDA, SÜLEYMANPAŞA'NIN TÜM KIRSAL MAHALLELERİNDEYİZ