KÜLTÜRLÜ ÖĞRENCİLER ULUSLARARASI BİLİM VE MÜHENDİSLİK YARIŞMASI'NDA TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDECEK

35 proje içerisinden ilk 14 proje arasına girerek Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması’nda (International Science and Engineering Fair) ülkemizi temsil etmek üzere seçildi.

EĞİTİM 7.05.2023 12:25:00 1462
KÜLTÜRLÜ ÖĞRENCİLER ULUSLARARASI BİLİM VE MÜHENDİSLİK YARIŞMASI

TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda biyoloji dalında Türkiye 3.sü olan “Ginkgo biloba’nın Ekstraselüler Veziküllerinin Alzheimer Hastalığı Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması” isimli Kültür Koleji Fen Lisesi projesi Türkiye genelinde derece alan projeler içerisinden ilk 35 proje arasına girerek Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması’na seçim hakkı kazandı. 35 proje içerisinden ilk 14 proje arasına girerek Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması’nda (International Science and Engineering Fair) ülkemizi temsil etmek üzere seçildi.

Regeneron ISEF (Intel Science and Engineering Fair) Bilim ve Mühendislik Yarışması, dünya genelinde lise öğrencileri için düzenlenen en prestijli bilim yarışmalarından biri. Her yıl binlerce öğrenci, kendi araştırmalarını yaparak yarışmaya katılmak için başvuruda bulunuyor. Yarışmanın amacı, lise öğrencilerine bilimsel araştırma yapma, sorun çözme ve keşfetme becerilerini geliştirme fırsatı sunmak. Bilim ve mühendislik alanlarında çok çeşitli kategorilerde projeleri kabul ediliyor. Biyoloji, kimya, fizik, matematik, mühendislik ve bilgisayar bilimleri gibi konuların yanı sıra, sosyal bilimler, davranış bilimleri ve çevre bilimleri gibi alanlarda da projelere yer veriliyor.

Bilim ve teknolojinin gelecekteki liderlerinin yetişmesine yardımcı olan Regeneron ISEF,  önemli bir platform. Her yıl dünya genelinde birçok öğrenci, bu yarışmaya katılarak, hayallerindeki kariyere doğru önemli bir adım atıyor. Kültür Koleji Fen Lisesi öğrencileri Belgin Balım Taştan ve Meliha Aydan Yücel  ile  danışman öğretmenleri Özlem Dolmaz Çelik, her yıl ABD’nin çeşitli şehirlerinde düzenlenen dünyanın en büyük üniversite öncesi bilim yarışması olma özelliğini taşıyan Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması’nda ülkemizi temsil edecekler.

 

 

 


  • BIST 100

    10158,63%-0,15
  • DOLAR

    32,21% 0,16
  • EURO

    35,13% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2474,96% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

HABERLER

Sancaktepe, gazeteci Tevfik Erk'in kızı İlayda Ecem Erk'in düğününde buluştu

KALP KRİZİNDE BU HATALARI ASLA YAPMAYIN!

TÜRKİYE SAĞLIK TURİZMİNDE DÜNYA SIRALAMASINDA YÜKSELİYOR

ETi Çocuk Tiyatrosu, yeni özgün oyunu “Bir Bilmecem Var Çocuklar” ile perdelerini açıyor

Parvovirüs B19 Yetişkinleri de Etkiliyor

Beklenmedik kazaların maddi zararları, ferdi kaza sigortasıyla güvence altında

İAE bursları için son başvuru tarihi 1 Temmuz

Dijital Çaylak Projesi ile Geleceğin Mesleklerinde Kariyer Fırsatı

KALP DAMAR HASTALIKLARI, HİPERTANSİYON, TİROİD HASTALIKLARI VE OBEZİTE KALP YETERSİZLİĞİNE DAVETİYE ÇIKARIYOR

YAŞAM BAHÇESİ’NDE YAZLIK FİDELER TOPRAKLA BULUŞTU

ÇEKMEKÖY'DE SOĞUKPINAR HALKINDAN BAŞKAN ÇERKEZ’E TEŞEKKÜR

Başkan Gökhan Yüksel Marmara Belediyeler Birliği'ne Encümen Üyesi Seçildi

Edremit’te Trafik Haftası kutlandı

ÇEKMEKÖY BELEDİYE MECLİSİNDE ÖNEMLİ KARARLAR ALINDI

ULAŞIMDA, SÜLEYMANPAŞA'NIN TÜM KIRSAL MAHALLELERİNDEYİZ